Rebecca van Lieshout

Liefde en helderheid

Ik deel graag mijn verhaal met je.

Ik weet wat het is om jezelf te verliezen, of om jezelf misschien wel nooit gekend te hebben.

Terugkijkend op mijn eigen zoektocht bedacht ik hoe waardevol mijn helingsproces was geweest. Ik begreep eindelijk de vragen die mij al jaren bezighielden over mezelf en ook waarom andere zorgverleners mij maar moeizaam konden helpen. Ze hadden niet gevoeld hoe het werkelijk was om waardeloos te zijn, om te ervaren wat het betekende om mij te zijn. Toen ik mijn voorbeelden en coaches had gevonden en me kon openen bij hen, wist ik dat ik een paar essentiĆ«le zaken had ontdekt die ik graag met iedereen wil delen die zich aangetrokken voelt tot mijn verhaal. Het maakt mij niet uit wie of wat je bent of denkt te zijn. Herken je iets in mij? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Mijn leven

Dit stuk gaat best dramatisch klinken, het was ook heel triest. Ik vertel je in het kort mijn verhaal zodat je begrijpt wat je aan mij kan hebben. 

Nog voor de woorden er waren voelde ik dat ik niet goed genoeg was voor deze wereld. Mijn ouders hielden veel van mij maar waren te beperkt en te beschadigd om goed voor mij te zorgen. Onze familie keek niet naar ons om en later op school zou ik jaren lang genegeerd worden. Thuis was er een constante spanning en dreiging van gevaar. Het verdriet van mijn ouders woog zwaar. Op school werd ik gepest en aan mijn lot over gelaten. In groep 5 bleek ik al jaren achter te lopen in mijn ontwikkeling en moest ik naar het speciaal onderwijs. Hunkerend naar liefde en aandacht werd ik op zeer jonge leeftijd al seksueel bewust gemaakt door een ouder familielid, wat van grote invloed bleek te zijn en mij nog jaren in de problemen bracht.

In mijn 9e levensjaar heb ik mezelf volwassen verklaard. Ik vond manieren om te kunnen functioneren onder hoge stress en nam het heft in eigen handen. 
De mensen die mij nu kennen kunnen zich dit allemaal niet voorstellen. Vrijgevochten als ik ben, intelligent, vol met liefde, positief in het leven. Goede baan, gezonde kinderen en altijd tijd om naar iemands verhaal te luisteren.

Toch heb ik ook in mijn volwassen leven nog een paar keer flink met de wonden uit mijn jeugd moeten dealen. Ik heb geen structuur geleerd, mijn hoofd en zenuwstelsel werken anders dan bij anderen. Ik ben verslaafd aan liefde en eten geweest. De sporen zijn nog steeds aan mijn lijf af te lezen. Ik kwam in zeer ongezonde relaties terecht en raakte vast in mijn eigen  opvattingen en copingssysteem. 

Moet je dan wel coach worden of vertrouwenspersoon heb ik mezelf lang afgevraagd. JA, want mensen zoals ik hebben coachen zoals ik nodig. Dat is wat ik je kan bieden en daarvoor ben jij hier!

Ik heb inmiddels prachtige ontdekkingen gedaan en de mooiste ervaringen mogen opdoen, die ik dolgraag met je wil delen. Ik kan je helpen als allround coach met je vragen rond jezelf vinden en jezelf openen, seksualiteit, intimiteit, spiritualiteit en nog veel meer. In relatie met jezelf of met anderen. 

Mijn grootste ontdekkingen zijn onvoorwaardelijke liefde en helderheid. Dit maakt mij ongelooflijk ruimdenkend, nuchter, maar ook spiritueel. Deze krachten zet ik elk gesprek in. Samen komen we op nieuwe inzichten en ontdekken we de weg die bij jou past. Wat ik van jou nodig heb is dat je dit wil, ik kan het niet in jouw plaats doen.