Samen leren hoe relaties echt werken

Relatie-intervisie omdat we samen zoveel meer weten en kunnen

  • Leer jezelf kennen binnen relaties
  • Laat je inspireren door andere verbindingen
  • Ontdek veilig het perspectief van een ander

Herken jij dit?

Relatie-intervisie kan helpen bij onderstaande problemen, door inzichten en ervaringen in groepsverband te delen.

Weinig vertrouwen in relaties

Stel jij je moeilijk open naar (nieuwe) mensen en twijfel je snel aan jezelf?

Te weinig ruimte

Voel je je vaak overweldigd door de ander of heb je het gevoel dat je te weinig ruimte hebt voor jezelf?

Alles al geprobeerd

Is de inspiratie voor de relatie op en zoek je naar nieuwe ideeën en aanknopingspunten?

Ik voel me eenzaam

Voel je je eenzaam, zelfs als je in een of meerdere relatie(s) bent, en wil je meer inzicht in dat gevoel?

We belanden steeds in een strijd

Lijken dagelijkse conflicten de overhand te nemen in relaties en wil je leren hoe je hiermee kunt omgaan?

Te weinig plezier samen

Ervaar je een gebrek aan vreugde en plezier in je relaties en wil je samen weer genieten?

“Laten we samen op ontdekkingsreis gaan, de hindernissen overwinnen en jouw persoonlijke reis naar liefde, vrijheid en veiligheid voortzetten.”

Relatie-intervisie

Relatie-intervisie?

Heb je ooit eerder deelgenomen aan intervisie? Dan heb je waarschijnlijk al een beeld van relatie-intervisie. Jullie vormen een vaste groep mensen die allemaal meer inzicht willen in hun eigen omgang met relaties. Iedere bijeenkomst staan er 2 relaties centraal, via afgesproken methodieken gaan samen we de inbrenger voorzien van ideeën en nieuwe inzichten. Alles mag er zijn en ieder verhaal wordt in vertrouwen gedeeld. Samen denken we na over lastige thema’s waar we allemaal mee worstelen. Voor de thema’s die we tegenkomen breng ik oefeningen in die tussen de sessies gedaan kunnen worden.

Waarom is relatie-intervisie zo waardevol?

De kracht van een groep is groot. Inzichten die eerder werden gemist, komen nu wel binnen. De verscheidenheid aan mensen zorgt ervoor dat perspectieven die je eerder moeilijk kon zien, nu goed te bevragen zijn. Door elkaar te bevragen leren we goed te luisteren naar elkaar en welke vragen uitnodigen en welke niet. Met respect voor de ander. Door verhalen te delen kunnen we steun ervaren en aannemen, we helen samen wonden en voelen ons onderdeel van het collectief. Samen kunnen we alles aan.

Misschien wil je partner niet mee naar relatietherapie, hier kan je veilig onderzoeken wat er in jullie interactie speelt. Of kom je niet uit een nare dynamiek op het werk, relatie-intervisie kan over iedere relatie gaan.

Allround coaching

In mijn coaching zet ik alles in waar ik kennis van heb. Zo gaan we niet alleen denken over de coachvraag, maar ook voelen en dromen. Ik zet systemisch coachen, lichaamswerk en mijn ervaring met tantra in om jullie zo goed mogelijk te bedienen. Als intervisor begeleid ik de sessies. Hierbij heb ik oog voor veiligheid en vertrouwen binnen de groep.

Drie stappen naar een schat van inzicht

1. Uitgebreide persoonlijke intake

Plan eenvoudig online een afspraak in voor een persoonlijk intakegesprek. Tijdens deze ontmoeting duiken we diep in je behoeften en en vragen om een solide basis te leggen voor de komende sessies en zicht te krijgen op de thematiek die voor jou speelt.

2. Intervisiegesprekken en oefeningen

Acht sessies relatie-intervisie waarin allerlei relatie-uitdagingen centraal staan. Tussen de sessies gaan jullie aan de slag met de nieuwe inzichten en fijne oefeningen.

3. Rijk aan inzichten verder

Met de opgedane inzichten veranderen jouw begrip en relatievaardigheden in korte tijd heel snel. Je voelt je zekerder en merkt verandering in relaties waar je dit niet mogelijk achtte.

Rebecca van Lieshout

Ik zie de wereld als een plek waar het leven hard en ingewikkeld kan zijn en men snel uit contact raakt met zichzelf. Op deze plek hoop ik mensen te herinneren aan liefde, vrijheid en veiligheid. Ik wil mensen liefhebben en ze leren lief te hebben, om zo samen liefde te verspreiden als een wolk die steeds groter wordt om de wereld te omarmen.

Warme groet,

Rebecca.

Voor: Je voelt je nu wellicht onbegrepen en gefrustreerd in je relatie. Communicatieproblemen en conflicten lijken steeds terug te komen, en je weet niet hoe je dit moet aanpakken.

Na: Na relatie-intervisie en met de tools en inzichten die je krijgt, zul je beter kunnen communiceren en je sterker maar ook dichter bij je relaties voelen dan ooit. Je voelt je rijk met alle inzichten en durft jezelf weer te laten zien.

F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Bij relatie-intervisie bespreek je met andere vaste mensen casussen, uitdagingen, of vraagstukken die je in je relaties tegenkomt. Het is een gestructureerde manier van overleggen, waarbij de focus ligt op het delen van ervaringen, het geven van feedback, en samen zoeken naar oplossingen. Het doel is om van elkaars inzichten te leren en elkaar te ondersteunen in persoonlijke en relationele groei. Het kan een waardevolle manier zijn om nieuwe perspectieven te krijgen en je handelen daarmee te verrijken. Misschien ken je intervisie wel van de werkvloer, we volgen vergelijkbare structuren. Waarbij we meer aandacht hebben voor de kwetsbare onderwerpen die er worden ingebracht. We gaan voorzichtig en respectvol met elkaar om en hebben aandacht voor hetgeen wat geraakt wordt bij de ander en onszelf. Veiligheid en vertrouwelijkheid staan voorop. In combinatie met creatieve werkvormen die ons uitdagen om thema’s eens vanuit een andere posities te bekijken.

Meedoen met een vaste groep van 8 intervisiesessies kost in 2023:
350 euro, dit is inclusief btw.

Dit traject is een vast aantal van 8 sessies, omdat het belangrijk is dat we met vaste mensen de groep kunnen vormen. Relatie-intervisie is een intiem proces waarbij je elkaars gevoelige verhalen hoort. Daarom is eerder stoppen of later aanschuiven niet wenselijk.

Je kunt van mij verwachten dat ik je tegemoet treed met onvoorwaardelijke liefde en aandacht, het belangrijkste ingrediënt voor alles. Dat vind je misschien zoet, maar met minder doe ik het niet, ik meen dit heel serieus. Ik zal de groep begeleiden naar constructieve, maar zachte, respectvolle communicatievormen. Ik zet het kader waarin we kunnen onderzoeken en waarborg de veilige sfeer, zodat iedereen zich kan openen en ruimte ervaart om te kunnen leren. Iedereen is welkom.

Daarnaast zal ik open en eerlijk naar je zijn, ook nuchter, creatief of zelfs mijn spirituele oefeningen met de groep delen als jullie hier ook voor open staan.

Ik maak graag duidelijke afspraken met de groep en zal de leden herinneren aan gemaakte afspraken . Ook zet ik alles in wat ik op professioneel vlak en uit interesse tot nu toe heb geleerd.

Elk traject begint met een kennismakingsgesprek van een halfuur. Deze is kosteloos en kan zowel live als via beeldbellen plaatsvinden. In dit gesprek tasten we af of er een samenwerking tot stand kan komen en maken we aanvullende afspraken. 

Dit traject duurt 8 sessies. We ronden het traject daarbij af om niet eindeloos en onnodig te verlengen. Uiteraard sta ik altijd open voor de mogelijkheid een nieuwe samenwerking aan te gaan of een vervolg met dezelfde groep te verzorgen.

Ben je klaar om je aan te sluiten?

Maak vandaag nog een afspraak en werk aan sterkere relaties. Laat je niet ontmoedigen door vervelende ervaringen in contact met anderen of je dierbaren. Met elkaar en de juiste begeleiding kun je deze obstakels overwinnen. Stel je relaties voor waarin je je gehoord, begrepen en gewaardeerd voelt. Met relatie-intervisie leer je jezelf en anderen echt kennen.